صفحه اصلی
تصویر بالای صفحه اصلی - 940 *300
متن صفحه اصلی

 

 
 
Image may contain: 5 people, text
 

عنوان : لزوم اتحاد مجاهدین در شرایط کنونی

 

 

اگرطرفداران ومخالفان احمد شاه مسعود و گلبدین حکمتیار هردوبرای دفاع حقوق خویش

وکتمان حقایقازتعصب کارمیگیرند مردود و غیر قابل پذیرش است ولی یک نکته را نباید

فراموش نمود که اتهامهای عاری ازحقیقت وسخنان نامطلوب و تنش زا درمورد مسعود ،

حکمتیار و سایر مجاهدین اعم ازتاجک و پشتون جفای بزرگ آشکارا وظالمانه درحق آنها و

رهنمایی کشور بسوی بحران و آغازجنگ دوباره داخلی خواهد بود.


بلکه بهتر خواهد بود که عوض تنش های لفظی و مخالفت های بیجا و بی مورد با دو کلمه 

 

دوستی ومحبت و نشان دادن انعطاف و خود گذری تا حد توان به آتش نفاق که از طرف دشمنان اسلام افروخته شده و آز آن سود میبرند آب

بریزیم و از شدت آن بکاهیم.


این کار ما نتنها نتیجه مثبت جهت انسجام و توحید دوباره ملت ما خواهد داد بلکه مشت محکم به دهن نفاق گرا و کفار نفاق افگن خواهد بود که

 

در نتیجه برعلاوه سعادت عمل به این آیه مبارک "وعتصمو بحبل الله جمیعا ولاتفرقو" نیز نصیب ما خواهد شد که بزرگترین آرمان دشمن که

 

تفرقه بیانداز و حکومت کن نیز ممد نخواهد بود و کار آیی خود را ازدست خواهد داد و در نتیجه مایوسی و نا امیدی دشمن و رضایت الله

 

 و اتحاد ملت نصیب ما خواهد شد ان شاءالله

 

برادر تان حمایت الله حمزه قریشی

 

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 کمک های بشر دوستانه عربستان سعودی برای ملت یمن:

 

عمليات انساندوستانه همه جانبه در يمن، بهبود وضعيت انساني در يمن را از طريق تقديم كمك هاى انسان دوستانه مورد هدف قرار مى دهد. در عين حال، اين فعاليت ها براى توانايى بخشيدن به زير بناهاى اين دولت از قبيل بنادر و شاه راهها صورت مى گيرد، جهت افزايش انتقال كمك هاى انسانى و ورود انواع كالاهاى تجارى به دولت يمن شود. اين برنامه جهت پاسخگوئى به تمام نيازهاى ملت يمن در تمام نقاط اين كشور برنامه ريزى و مهندسى شده. 

و جهت اجراى اين هدف، عربستان سعودى و امارات متحده عربي مجموعا مبلغى به قيمت ١.٥ ميليار دولار جهت اجراى برنامه سازمان ملل تحت عنوان پاسخگوئي انسان دوستانه سال ٢٠١٨ در يمن تقديم خواهند كرد. اين اقدامات باعث آن مى شود كه كمك هاى انساندوستانه و الات پزشكي و كالاهاى تجارى وامور ديگر از قبيل سوخت و غذا به بهترين شكل وارد يمن و به دستان ملتش برسد. 

و همچنان اجراى اين برنامه توانايى يمن جهت افزايش قدرت پذيرايى هر چه بيشتر از واردات را مهيا مى كند، به طورى كه بتواند به جاى ١.١ مليون تن در هر ماه، به ١.٤ مليون تن و واردات كالاهاى نفتي از سطح ٢٥٠ هزار تن در ماه به ٥٠٠ هزار در ماه برسد، كه رقم اولى اوج واردات ماهيانه يمن از كالاهاى نفتى در سال ٢٠١٧ بود. 

عمليات انساندوستانه همه جانبه در ابتدا نيازهاى انساني ملت يمن را شناسايى و سپس تلاش مى كند كه آن ها را برطرف كند. عربستان سعودى و كشورهاى عضو إئتلاف حامى دولت قانون از بزرگترين نقش آفرينان در ارسال كمك هاى انسان دوستانه و توسعه ى ارائه شده به يمن هستند، ودر اين عمليات تحالف حامى دولت قانون يمن به رهبرى عربستان سعودى تأكيد مى ورزد كه همه جانبه در كنار ملت يمن ايستاده و جهت از بين بردن نيازهاى انسانيش در حال عمل است. 

و جهت عمليات انساندوستانه همه جانبه در يمن، عربستان سعودى و امارات متحده ى عربى كمك هايى به مبلغ ١.٥ ميليارد دلار به سازمان هاى انسانى بين المللى تقديم كردند تا در راستاى حمايت از برنامه سازمان ملل جهت پاسخ گوئي به نيازهاى انساني سال ٢٠١٨ قرار بگيرد. 

و همچنان عمليات انساندوستانه شامل پروژهاى آماده سازى بنادر يمن جهت افزايش ظرفيت هر چه بيشتر اين بنادر براى ورود كالاها است. و در اين راستا ائتلاف اقدام به نصب چهار جرثقيل اضافى خواهد كرد كه خود ائتلاف آن ها را خريدارى كرده ( دو جرثقيل در بندر مخا و يكي در بندر عدن و يكى در بندر مكلا)، علاوه بر آن پروژهايى براى آماده سازى زيربناى اين بنادر وجود دارد كه عربستان سعودى مبلغى به قيمت يك ميليارد دولار در بانك مركزي اين كشور جهت حمايت اقتصاد يمن و ثبات نرخ ارز در اين كشور، واريز كرده است. و اين مبلغ به يك ميلياردى كه عربستان سعودي در سال ٢٠١٤ به كشور يمن واريز كرده اضافه مى شود.

و اما پل هوايى كه كشورهاى عضو ائتلاف و استان مأرب يمنى را به هم  ارتباط مى دهد شامل شش پرواز روزانه هواپيماهاى سي ١٣٠ خواهد بود و اين پل هوايى در خدمت سازمان هاى انسانى ديگر جهت فرستادن كمك هاى ضرورى و فورى قرار خواهد گرفت، و قرار است كه ائتلاف ١٧ گذرگاه عبور براى نقل كمك هاى انساني از راه زمينى در داخل يمن مهيا كند. و افتتاح گذرگاه الخضراء و الطوال مرزى بين عربستان سعودى ويمن باعث خواهد شد كه تمام كمك ها و كالاها به بيشترين مناطق پرجمعيت يمن همچون صعده و صنعاء و حجه و عمران برسد.

كما اينكه فردوگاه صنعاء براى هواپيماهاى كمك هاى انساندوستانه باز خواهد بود، و خود عربستان سعودي وامارات متحده عربى جهت عمليات هاى انساندوستانه با مبلغى بقيمت ١.٥ ميليارد دلار براى يمن شركت خواهند كرد. 

و كمك هاى ديگر شامل : توسعه ى بنادر يمن كه مبلغى به قيمت ٣٠ الى ٤٠ مليون دلار جهت افزايش ظرفيتشان تخصيص خواهد شد، و ائتلاف كه عربستان سعودى رهبرى آن را برعهده دارد مبلغى به قيمت ٢٠ الى ٣٠ ميليون دلار هر ساله جهت سهولت انتقال زمينى كمك هاى انساني و كالاهاى تجارى و بهبود زيربناى راه ها و جادها جهت تقليل مصروفات و مدت نقل تعيين خواهد كرد. و اين تلاش هاى كه ائتلاف به رهبرى عربستان در راستاى عمليات انساندوستانه همه جانبه انجام مى دهد باعث بالابرد توان يمن براى پذيرايي واردات تا سطح ١.٤ مليون طن در ماه به جاي ١.١ مليون تن در ماه در سال ٢٠١٧ مى انجامد و همچنين ٥٠٠ هزار تن سوخت در ماه و ٥٠٠ هزار تن غذا در ماه و كمك هاى پزشكى و چادر و ١١٧ هزار تن متر مواد غير خوراكي در ماه و ٢٤٥ هزار تن متر كالاهاى تجاري در ماه، باشد. 

      كما اينكه عمليات انساندوستانه همه جانبه در يمن شامل تأسيس پل هوايي كه از كشورهاى ائتلاف عربي شروع و به مأرب كه از ناحيه استراتژيك در منطقه مركز يمن قرار مى گيرد، منتهى ميشود، و اين پل هوايي شامل پروازهاى روزانه ى كه از طريق هواپيماهاى كالابر از طراز سي ١٣٠ كه حامل كمك هاى انساني مى باشد صورت مي گيرد. و اين پل هوايي در مقابل ديگر سازمان هاى بين المللى جهت رساندن كمك هاى انسانى و ضرورى باز خواهد بود. 

و فرودگاه صنعاء كه در روز ٢٣ نوامبر ٢٠١٧ دوباره بازگشايي شد، پروازهاى كمك هاى انسانى ضروري و فورى را دريافت خواهد كرد، كه مى توان از طريق اين فرودگاه چيزى نزديك به ١٠ هزار تن متر در ماه از كمك هاى انسانى را به مردم يمن رساند. 

 و همچنان عمليات انساندوستانه همه جانبه در يمن شامل كمك هاى زمينى خواهد بود كه از طريق تهيئه ى گذرگاه هاى امن جهت عبور به مناطق پرجمعيت در داخل يمن كه نياز فراوانى به اين كمك ها دارند، را  مد نظر دارد. و ائتلاف به رهبرى عربستان، ١٧ گذرگاه امن را ايجاد خواهد كرد كه از شش نقاط شروع مى شوند بدان جهت كه عمليات رساندن كمك ها به داخل يمن آسان شود. و اين راه ها به ليست راه هاى كه ممنوع است مورد هدف نظامى قرار بگيرند اضافه خواهند شد، كه خود اين ليست شامل ٤٠ هزار نقطه استثنائى است كه نبايد مورد هدف قرار بگيرند. 

 نقاط مبدأ راه هاى عبور عبارتند از: الخضراء و الطوال و الحديدة و المخا و عدن و مأرب هستند و از اين شهرها راه هاى امن عبور كرده و به مناطق بعدى مى رسند، كه اين مناطق نيز صعده كه داراى جمعيتى يك ميليوني و حجه كه داراى جمعيت دو ميليوني وعمران با جمعيت يك ميليونى مى باشند. 

 و همچنين عمليات شامل كمك هاى دريايي مى باشد كه در بندر الحديده چهار جرثقيل نصب و تركيب شد كه اين چهار جرثقيل را سازمان غذاي بين المللى سازمان ملل با همكارى آژانس توسعه بين المللى امريكا در ژانويه ٢٠١٨ خريدارى كرده، ودر بندر عدن در كوتاه مدت آينده چند سوله جهت توانايي ابناردارى حموله هاى زيادترى از سوخت باشد تأسيس و تركيب خواهد شد، و در بلند مدت پالايشگاه عدن جهت پالايش نفت وارداتى و پالايش زيادتر نفت خام بازسازى خواهد شد. و همچنين بازسازى ها زيربنايى شامل نصب يك جرثقيل اضافي خواهد بود. و هزينه توسعه بندر عدن ١٧ الى ٣٠ ميليون دلار خواهد بود.    

و با وجود اين تجهيزات فراوان، بندر عدن خواهد توانست كه كانتيرهاى غذا (با وزن ٥٨ هزار تن در ماه )و حموله هاى غذا (با وزن ٦٦ هزار تن در ماه) و كمك هاى انساني ازقبيل خوراكى وپوشاكى (به وزن ٥٨ هزار تن در ماه) و سوخت (به وزن ٤٠٥ هزار تن در ماه )كه توسعه بيشترى از قدرت كنونى كه بالغ بر ٣١٠ هزار تن مى باشد، راخواهان است،  و كانتيرهاى نيازهاى پزشكى (به وزن ٣ هزار تن  در ماه)و كانتيرهاى كالاهاى تجارى (به وزن ٣٧ هزار تن در ماه) و كانتيرهاى سنگين و بزرگ (به وزن ٨٩ هزار تن در ماه) را پذيرا باشد.

و روستاى نشطون در استان مهره در يمن به طور اساسى خود پذيراي حموله هاى غذائى سنگين ( ٢٠٠٠ هزار تن در ماه) و سوخت (٤٠٠٠ تن در ماه) و خدمات ديگر خواهد بود، و همچنين در تهيه نيازها براى شرق كشور يمن كمك خواهد كرد. 

 و ضبه خود نيز بطور اساسي پذيراى (٤٠٠٠ هزار تن در ماه) سوخت براى قسمت شرقي يمن خواهد بود، و بندر جازان در دسترس خواهد بود تا چنانچه نياز به تجهيزات اضافى و ضرورى مي باشد، كه قدرت گنجايش اين بندر ٥ مليون تن در ماه مى باشد كه ٣ ميليون تن در ماه در سال ٢٠١٦مورد استخدام قرار گرفت، و بر اين اساس بندرگاه جازان به زودى مهيا خواهد شد تا بتواند پذيراى بارهاى تجارى و ارسال آنها به طور سريع به مناطق شمالي كشور يمن باشد. 

و عربستان سعودى خود اقدام به خريدارى يك جرثقيل متحرك خواهد كرد وآن را در بندر المكلا جهت قوت بخشيدن به تجهيزات بندر براى پذيرايي بارها نصب خواهد كرد و اين بندر به طور اساسى جهت استقبال حموله هاى غذائي بزرگ و سوخت و ديگر حموله هاى سنگين از قبيل كالاهاى تجاري مورد استخدام قرار خواهد گرفت و از اين بندر به مناطق شرقي و شمالي يمن علاوه بر صنعاء و الحديده فرستاده خواهد شد، در حالى كه يك مساحت بزرگ جهت انبار در بندر مخا در حال تأسيس است ( به قيمت ٣.٣ ميليون دلار) كه براى آن ژنريتورهاى بندري ( به قيمت ٧٠ هزار دلار) تهيه خواهد شد و علاوه بر نصب جرثقيل هاى متحرك ( به قيمت ١.٢ مليون ددلار). كه همه باعث مى شود تا بندر مخا قدرت پذيرايى كميتى از بارها تا وزن ٣٦ هزار تن در ماه از سوخت و كالاهاى تجارى اساسي و بارهاى سنگين غذائي را داشته باشد. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

ویژگی‌های یک شهروند خوب

انسان در طول تاریخ همواره تحت قوانین و الگوهایی که جامعه اش از او انتظار داشته زندگی کرده است. اما ما انسان‌ها به صرف پیروی از الگوهایی خاص تبدیل به شهروندانی خوب نمی‌شویم.
تصویر ویژگی‌های یک شهروند خوب

برای یک شهروند خوب بودن پیش از هرچیز باید انسان خوبی بود؛ کسی که پایبند اصول اخلاقی است و در هر شرایطی ارزش‌های انسانی را زیر پا نمی‌گذارد.

در دنیای مدرن امروز، فرهیختگان و سیاستگذارهای جوامع گوناگون در پی اتخاذ برنامه‌هایی هستند که بتواند شهروندانی آگاه، دارای حس مسئولیت و همکاری تربیت کند. آنها با تدوین برنامه‌های آموزشی که معمولا از مدارس و در سنین کودکی شروع می‌شود، در تلاشند جامعه‌ای داشته باشند که مردمانش برپایه اصل همکاری و همیاری زندگی کنند و در نهایت جامعه‌شان را ارتقا دهند. اما در واقع یک شهروند خوب چه رفتاری دارد؟

برخی جامعه‌شناسان سه تعریف کلی درخصوص شهروندان یک جامعه آورده‌اند:

1ـ شهروندانی با احساس مسئولیت فردی

چنین شهروندی یاد گرفته است در جامعه رفتار مسئولانه‌ای داشته باشد. برای مثال به محیط زیستش اهمیت می‌دهد و هرگز در خیابان زباله نمی‌ریزد، در بازیافت زباله با دولت همکاری می‌کند. به طور کلی پیرو قوانین جامعه است. چنین شهروندی، به طورخودجوش به فقرا کمک می‌کند و بدون تردید داوطلب انجام کارهای عام‌المنفعه می‌شود. معمولا در بیشتر جوامع برنامه‌های آموزشی ترتیب می‌دهند تا شهروندان خود را به داشتن این نوع احساس مسئولیت تشویق کنند. برنامه‌ریزان امیدوارند بتوانند شهروندانی تربیت کنند که صادق، منظم و سختکوش باشند.

2ـ شهروندان مشارکتی

این شهروندان از آن دسته افرادی هستند که در مسائل و مشکلات شهری و اجتماعی جامعه خود حضوری فعال دارند. در واقع روی تلاش جمعی بسیار تاکید می‌کنند و اصطلاحا ‌جامعه محور‌ هستند. این شهروندان یاد گرفته‌اند کنار هم و با کمک یکدیگر جامعه‌شان را اداره کنند و کمتر از خود رفتارهای فردگرایی بروز می‌دهند. مثلا شهروندی با احساس مسئولیت فردی ممکن است برای کمک به فقرا، غذا سفارش دهد، اما در جامعه‌ای که شهروندانش رفتار مشارکتی دارند مکانی برای تهیه غذا در نظر می‌گیرند و با کمک یکدیگر برای فقرا و بی‌خانمان‌ها غذا درست می‌کنند. چنین جامعه‌ای با وجود شهروندانی با این خصوصیات که می‌توانند درقبال یکدیگر رفتار متعهدانه‌ای داشته باشند و با همیاری هم مشکلات را از میان بردارند، در نهایت به سعادت می‌رسند.

3ـ شهروندان عدالت محور

این نوع شهروندان از آگاهی بسیار بالایی برای داشتن یک جامعه شایسته برخوردارند. آنها توانایی تحلیل و درک تمام مسائل جامعه خود را داشته و نقش متقابل نیروهای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی را کاملا می‌فهمند و به عدالت اجتماعی از هر جهت معتقدند و برای رسیدن به سطح مطلوبی از عدالت تلاش زیادی می‌کنند. این نوع شهروندی با شهروندی مشارکتی شباهت‌هایی درخصوص تاکید کار دسته‌جمعی دارد و معتقد است برای حل مسائل و معضلات جامعه، کل افراد آن جامعه باید دخیل باشند.

روش‌های یک شهروند خوب بودن

با تعاریفی که از یک شهروند خوب شد می‌توان به این نتیجه رسید که شهروندان خوب در جامعه‌شان زندگی فعالی دارند و برای بهبود و ارتقای آن بسیار تلاش می‌کنند. همه ما دوست داریم به‌عنوان یک شهروند خوب شناخته شویم و هرکس که واقعا چنین آرزویی دارد می‌تواند با روش‌های زیر به این هدف دست پیدا کند:

1ـ آگاهی

پیش از هرچیز باید آگاه به امور و مسائل مختلف جامعه تان باشید. برخی این آگاهی را با تحصیل در رشته‌های مختلف به دست می‌آورند و برای بهبود اوضاع اقتصادی و اجتماعی جامعه شان قدم‌هایی برمی‌دارند و برخی دیگر با مطالعه فراوان به این منظور می‌رسند. آگاهی بیشتر منجر به تصمیم‌گیری‌های بهتر، هم برای زندگی فردی و هم اجتماعی منجر می‌شود. به طور مثال هنگام رای گیری و دیگر فعالیت‌های مدنی می‌توانید امیدوار باشید که انتخاب درستی داشته‌اید.

2ـ سختکوشی

سختکوشی یکی دیگر از ویژگی‌های یک شهروند خوب است. فرقی نمی‌کند در چه حرفه‌ای مشغول به کار باشید. درعین حال که می‌توانید شغل و درآمد داشته باشید، به جامعه‌تان هم خدمت می‌کنید و در نتیجه جامعه‌تان اقتصادی قوی‌تر خواهد داشت.

3ـ به روز بودن

یک شهروند خوب هرگز از مسائل روز که روی زندگی جامعه و در نهایت وضع شخصی‌اش اثرگذار است، بی‌خبر نیست. باید از اخبار و وقایع روز مطلع باشید و در عین حال وظیفه دارید نظرات و عقاید گروه‌های مختلف را بشنوید و همه چیز را صرفا سفید یا سیاه نبینید. در برنامه‌های مختلف جامعه شرکت کنید و هر کمکی از دست‌تان برمی‌آید، انجام دهید. البته به دنبال سود شخصی در کمک‌هایتان نباشید.

4ـ همیاری و کارهای داوطلبانه

هرگز از کمک کردن به دیگران اجتناب نورزید. شما به روش‌های مختلف می‌توانید به جامعه‌تان کمک کنید:

می‌توانید در سازمان‌های محل زندگی‌تان که در جامعه و بهبود آن نقش بسزایی دارند، داوطلبانه کمک کنید. مثلا سازمان‌هایی که برنامه‌های خانه‌سازی برای فقرا دارند.

خودتان را به رفتارهای انسانی عادت دهید. اگر توان مالی دارید، به کسانی که دچار مشکل هستند، یاری برسانید.

در برنامه‌های عام‌المنفعه مانند تهیه غذا برای بی‌پناهان و بی‌خانمان‌ها شرکت کنید.

خون و پلاسما اهدا کنید. خون و پلاسما مایعات حیاتی بدن هستند و می‌توانند جان هزاران بیمار را نجات دهند، بویژه اگر دارای گروه خونی کمیاب هستید. کوچک‌ترین کمک شما می‌تواند تفاوتی بزرگ بین مرگ و زندگی دیگری باشد. این کار بویژه در مواقع بحران ـ مانند بلایای طبیعی و جنگ ـ بسیار حیاتی است.

به سازمان‌های خیریه پول اهدا کنید. البته باید سازمان خیریه مورد نظرتان را بخوبی بشناسید و سازمانی باشد که در کار خود صداقت دارد. زیرا برخی سازمان‌ها از پول‌های جمع‌آوری شده فقط برای اداره موسسه خود بهره می‌جویند.

در برنامه‌های بهبود و پاکسازی محیط زیست شرکت کنید.

از خریدن اجناس خارجی امتناع ورزید و با خریدن کالاهای ساخت کشور خود، از صنایع کشورتان و رونق اقتصادی جامعه‌تان حمایت کنید.

در مصرف انرژی، مقتصدانه و صرفه‌جویانه رفتار کنید و به آیندگان خود نیز اهمیت بدهید.

5ـ کمک‌های اولیه

یادگرفتن کمک‌های اولیه و دیگر عملیات اورژانسی، یکی از کارهایی است که هر شهروند خوب و مسئولی باید بداند تا بتواند در مواقع بحران به داد همنوعان خود برسد‌. اگر شما قبلا این آموزش‌ها را دیده‌اید، سعی کنید هرچند سال یکبار اطلاعات‌تان را به روز کنید تا از مهارت‌تان کم نشود؛ زیرا تحت فشار روحی ممکن است براحتی آموخته‌هایتان را فراموش کنید.

6ـ ایجاد شغل

هرزمان که توان مالی داشتید، فرصت‌های شغلی ایجاد کنید. با کارآفرینی می‌توانید تعدادی از افراد جامعه‌تان را به کار گرفته و از نرخ بیکاری بکاهید. در واقع اگر تمام کسانی که موقعیت‌های مالی خوبی دارند با کسب آگاهی، فرصت‌های شغلی مناسبی ایجاد کنند، جامعه کمتر با بحران بیکاری مواجه می‌شود و به مرور زمان اقتصاد و وضع کشور رو به رشد می‌گذارد. البته اگر وضع مالی‌تان در حدی نیست که بتوانید مثلا کارگاه یا شرکتی راه بیندازید، اما درحدی است که بتوانید هرازگاهی یکی دو نفر را به کار بگیرید، باز هم در زمینه ایجاد فرصت‌های شغلی موثر ‌ هستید. مثلا می‌توانید در برخی کارهای منزل‌تان مانند شستن فرش‌ها یا تمیز کردن پنجره‌ها از دیگری کمک بگیرید و با این کار فردی بیکار و نیازمند را به کار بگمارید. با این روش باعث می‌شوید او بتواند روی پای خودش بایستد.

سالم بودن

یک شهروند خوب به سلامت خود نیز اهمیت می‌دهد. زیرا بیماری نه‌تنها باعث آزار خود فرد می‌شود، بلکه دیگران را هم به دردسر می‌اندازد. بنابراین با دوری از رفتارهای مخرب مانند اعتیاد و رعایت تغذیه درست و ورزش‌های مناسب، تا جایی که می‌توانید مراقب سلامت و بهداشت خود باشید.

 

معرفی
تصویر بالای صفحه معرفی - 940 *300
متن صفحه معرفی

 

 

 

معرفی ولسوالی زیبای شکردره

1. شکردره؛ بزرگترین ولسوالی ولايت کابل از نگاه جمعیت و وسعت میباشد که در قسمت شمالی شهر کابل موقعیت دارد و مرکز این ولسوالی، شکردره است. کار بند برق شاه و عروس و اعمار ۲کانال چپ و راست بند شاه و عروس در ولسوالی شکردره در سال ۱۳۹۲ خورشيدی آغاز و تا الحال ادامه دارد. در ولسوالى شکردره، قريه جات ( 22 ده ) مهم ذيل شامل ميباشند: راست دره، چپ دره، کوچه قلعه وزير، دولانه، قلعه مرادبيگ، قلعه سفید، بهزادی، لوکو،قلعه عبدالله خان، قلعه جهانباز،بلند شیخک،قلعه آخند زاده،بویه زار،هاشم خیل،فتح خیل،سیاه سنگ،قریه مومن،پاچا بلندی،قلعه سعید،صفر خیل،حسن خیل،عمرزی،بای لال خیل،لالو خیل، دانشمند، حاجى بخشى، قلعه دشت ، قولا ، ده چوقورک، سياب قلى، بيدک گلدره، ده بالاى گلدره، قريه بهزادى، کاريز عليا و سفلى، الغویی،شاه خیل، رئیس خیل ، باى لعل خيل، آقاى على خواجه، حاجى بيگ، آقاى على شيخو، قريه جانشاه، قريه سليمان، قريه سرخ بلندى، قريه مومن، قريه التفات،آخند خیل ،سید خیل،صالح خیل، ،مچ خیل،جنگی خیل،قريه غازه، قلم انداز اقوام کوچى و بيچ خيل شامل میباشند.

2. وجه تسمیه ولسوالی شکردره :
در وجه تسمیه ولسوالی شکردره چندین نظریه وجود دارد که بعضی ها به این نظر اند که کلمه شکردره در ابتدا به نام شکار دره بوده است یعنی دره یا مکانی که در آن به شکار پرداخته میشده است . بعضی مردم دیگر، شکردره را به شکر و شیرینی میوه جات آن راجع می سازند که در این منطقه میوه های شیرینی چون شرینی شکر وجود دارد لهذا به این نام مسمی شده است. اما عده ای از مردم را عقیده بر آن است که شکردره در ابتدا شُکر دره بوده است بخاطریکه مردم این ولسوالی به پاس نعمت های فراوانی که خداوندجلاله به این مردم عطا فرموده است شکرگزاری خداوند را میکنند.

3. موقعیت جغرافیایی ولسوالی شکردره :
ولسوالی شکردره یکی از ولسوالی های شمال ولایت کابل است که در ۶۹ درجه و یک دقیقه و ۴۸ ثانیه طول البلد شرقی و۳۴ درجه ، ۴۱ دقیقه و ۴۸ ثانیه عرض البلد شمالی قرار دارد.
این ولسوالی از طرف شمال به ولسوالی گلدره و میربچه کوت و از طرف جنوب به شهر کابل و ولسوالی پغمان و از طرف غرب به ولسوالی غوربند ولایت پروان و از طرف شرق به ولسوالی ده سبز متصل است .
مساحت شکردره عرضاً ۱۵ کیلومتر و طولاً ۴۲ کیلومتر بوده که مساحت مجموعی آن ۶۳۰ کیلومتر مربع میشود که از آن جمله 24 هزار هکتارآن زمین های زراعتی میباشد . مسافت ولسوالی شکردره تا شهر کابل ۱۵ کیلومتر است.

4. وضعیت اداری ولسوالی شکردره:
ولسوالی شکردره دارای ۱۲۹ قریه خورد و بزرگ می باشد که بعضی از قریه های آن در دل کوهها و صخره های تند موقعیت دارد . این ولسوالی دارای مقام ولسوالی ، قوماندانی امنیه و شورای مردمی ولسوالی ، اداره قضاییه ، احصاییه ، زراعت ،حقوق ، حج و اوقاف ، مالیه ،څارنوالی و مدیریت امنیت می باشد.
در کل ولسوالی شکردره ۳۶۵ محراب مسجد وجود دارد که ۱۰ مسجد آن در وزارت حج و اوقاف ثبت و راجستر شده است.

5. نفوس ولسوالی شکردره :
در این ولسوالی در حدود 140هزار نفر بود وباش دارند و مساحت ساحه مسکونی در این ولسوالی ۲۰۰۰ هکتار زمین می باشد. در این ولسوالی اقوام مختلفی زندگی دارند و به زبانهای پشتو و دری صحبت میکنند.
تعداد مهاجرین که در این ولسوالی دوباره عودت نموده اند حدود ۱۸۰۵ نفر بوده که به کشورهای مختلف مهاجرگردیده بودند. ولسوالی شکردره در طول چندین دهه جنگ به تعداد صداها تن از فرزندان صدیق این ولسوالی به خاطر دفاع از دین و وطن جام شهادت را نوشیدند که این همه بیانگر دلیری و شهامت این مردم می باشد.

6. وضعیت معارف در ولسوالی شکردره :
ولسوالی شکردره از جمله ولسوالی هایی است که سطح معارف آن رو به رشد بوده و توجه مردم آن به معارف زیادتر شده است. در این ولسوالی ۴۵ باب مکتب موجود بوده که از جمله 14 لیسه ،14متوسطه و17باب متباقی آن ابتداییه می باشند که لیسه های آن عبارتند از لیسه قلعه مراد بیگ، لیسه های ذکور ونسوان شکردره، لیسه ذکور حضرت عثمان ولیسه نسوان کاریزمیر، لیسه های ذکورونسوان غازه، لیسه عالی محمد حسن خان، لیسه های ذکورونسوان بویه زار، لیسه دره شکردره، لیسه قریه حاجی پیک و لیسه دانشمند می باشند. همچنان یک مدرسه دینی به نام شمس المدارس در این ولسوالی فعالیت دارد.
در ولسوالی شکردره مرکز تربیه معلم که داخل خدمت می باشد شاخه ای از دارالمعلمین سید جمال الدین کابل است فعالیت داشته و تا اندازه ای توانسته در تربیه معلمین مسلکی مفید واقع شده است.

7. زراعت در ولسوالی شکردره :
اکثریت مردم ولسوالی شکردره زراعت پیشه ومالدار بوده و از طریق همین محصولات زراعتی و حیوانی خویش امرار حیات می که آنهم اکثرآ کفایت شان نمیکند. چونکه دهاقین در این ولسوالی از وسایل ابتدایی زراعتی وتخم های غیر اصلاح شده استفاده می نمایند.
دراین ولسوالی حدود ۱۲ هزار هکتار زمین زراعتی آبی، ۵ هزار هکتار زمین للمی و۵ هزار هکتار زمین باغی وجود دارد. محصولات عمده این ولسوالی انواع سیب، انگور، توت، چهارمغز، ناک ، شفتالو، آلوبالو و غیره می باشد که متآسفانه بازارهای فروش مناسب ندارد و امید است که دولت در قسمت بازاریابی وایجاد سرد خانه ها توجه جدی نماید.

8. دریاها و چشمه های ولسوالی شکردره :
ولسوالی شکردره دارای یک دریا بوده که در۱۲ ماه سال پر آب می باشد و۶ ماه سال آب این دریا به سوی پاکستان سرازیر میشود. این دریا در آبیاری زمین های زراعتی مردم شکردره بسیار حایز اهمیت بوده و یک عامل حیاتی برای زراعت این ولسوالی شمرده میشود. علاوه بر این دریا به تعداد ۳۶۵ کاریز در این ولسوالی وجود دارد که برای امور زراعتی مورد استفاده قرارمیگیرند. همچنان چشمه سارها و چاه های عمیق در این ولسوالی برای امور زراعتی مورد استفاده قرارمیگیرد .

9. وضعیت صحت در شکردره :
طوریکه بر همگان هویداست ولسوالی های کوهدامن دارای آب و هوای پاک ، صاف و عاری از هر گونه کثافت می باشند . ولسوالی شکردره با داشتن درختان سرسبز و نباتات مختلف دارای هوای پاک و
عالی می باشد. ولسوالی شکردره شفاخانه دولتی ۲۴ساعته نداشته، اما بعضی از شفاخانه های خصوصی تمام وقت فعالیت میکنند. دراین ولسوالی ۵ کلینیک دولتی در ساعات اداری دولتی مصروف خدمات صحی به مردم این منطقه می باشند که این کلینیک ها عبارت از کلینیک شکردره ، کلینیک قلعه مراد بیگ ، کلینیک دره شکردره ، کلینیک بهزادی و کلینیک کاریز میر می باشند.

10. اماکن متبرکه و قدیمی در ولسوالی شکردره :
از جمله مهمترین اماکن متبرکه و قدیمی ولسوالی شکردره زیارتگاه بابا حسین ابدال ولی در قلعه دشت و زیارتگاه دانیال پیغمبر در قریه مومن می باشد. همچنان در این ولسوالی زیارت های شخصیت های بزرگی دیگری نیز وجود داشته که مورد توجه خاص و عام قرار دارد.

11. فرهنگ و عنعنات ولسوالی شکردره:
مردم شریف ولسوالی شکردره در دینداری، صداقت، وطندوستی، معارف پروری، تعاملات اجتماعی و مهمان نوازی مشهور بوده و دارای یکسلسله رسم و رواج های حسنه میباشند. درین ولسوالی اقوام و ملیت های مختلف در یک فضای صلح، اخوت و برادری زنده گی نموده و خوشبختانه هیچگونه خصومت و تعصبات قومی، زبانی، سمتی، مذهبی ونژادی وجود ندارد.

12. بند برق شاه و عروس ولسوالی شکردره :
این بند برق از جمله بندهای متوسطی است که توسط ریس جمهور جمهوری افغانستان محترم حامد کرزی افتتاح و کار اعمار آن در حال جریان بوده و از این بند به سه منظور( تامین آب آشامیدنی ، تامین آب زراعتی و تولید انرژی برق) استفاده خواهد شد. پروژه بند شاه و عروس یکی از پنج بند ذخیره بزرگ و متوسطی است که توسط دولت جمهوری اسلامی افغانستان تمویل میگردد.
محترم محمد اسماعیل وزیر انرژی و آب گفته است که کمبود آب آشامیدنی در شهر کابل به سبب تراکم نفوس ، خشکسالی ها و تغییر اقلیم به چالش جدی مبدل گردیده است که با بهره برداری بند شاه و عروس تا پنج میلیون متر مکعب آب آشامیدنی برای شهر کابل تامین خواهد شد. این بند میتواند نزدیک به ۲۸۰۰هکتار زمین زراعتی را تحت آبیاری قرار دهد و به همین قسم از این بند بیشتر از یک میگا وات برق تولید خواهد شد.
پروژه بند شاه و عروس به مبلغ ۴۸ میلیون دالر آمریکایی قرار داد شده که از بودجه دولت تمویل میگردد و قرار داد آن با یکی از کمپنی های معتبر جمهوری اسلامی ایران به نام " مشارکت تابلیه پرهون طرح" صورت گرفته است .
بند شاه و عروس شکردره به ارتفاع ۷۷ متر اعمار می شود که کاسه بند آن گنجایش ذخیره ۱۰ میلیون متر مکعب آب را دارا خواهد بود .
محترم اسماعیل خان گفته است که مردم ولسوالی شکردره باید بدانند که این پروژه هدیه ای است که از طرف دولت افغانستان به پاس شهامت و ایثار مردم شکردره که در مدت طولانی سینه ها خود را در مقابل دشمنان دین و وطن سپر نموده و از خاک خود دفاع کردند ، بخشش میشود که ان شاء الله درتمام شئون زندگی شان اثر مثبت خواهد داشت.

13. مشکلات عمده مردم ولسوالی شکردره:
عمده ترین مشکلات مردم شریف ولسوالی شکردره نبودن بازارهای مناسب فروش میوه جات،نبودن سردخانه ها، نبودن برق با وجودیکه از سرزمین های مردم پایه های آن عبور داده شده است، نبودن آب صحی و کشاورزی، سرک های آن می باشد. سرک عمومی این ولسوالی کاملا تخریب گردیده و مردم از این ناحیه به مشکلات زیاد مواجه هستند وامید واریم که دولت جمهوری اسلامی افغانستان در قسمت قیریزی آن توجه جدی نماید.

لایک ، کمنت ، شریک سازی

 

 

 

 

 

محصولات
تصویر بالای صفحه محصولات - 940 *300
متن صفحه محصولات

 

 

 

 

 

 

به زودی ان شاءالله.....

 

 

دیر ژر ان شاءالله.....

 

 

SOON INSHALLAH...

خدمات
تصویر بالای صفحه خدمات - 940 *300
متن صفحه خدمات

 

 

 

 

 

به زودی ان شاءالله.....

 

 

دیر ژر ان شاءالله.....

 

 

SOON INSHALLAH...

تصاویر
تصویر1 - 300 *300
تصویر2 - 300 *300
تصویر3 - 300 *300
فیلم ها
متن صفحه فیلم ها

 

 

 

 

به زودی ان شاءالله.....

 

 

دیر ژر ان شاءالله.....

 

 

SOON INSHALLAH...

 

صوت ها
متن صفحه صوت ها

 

 

 

 

به زودی ان شاءالله.....

 

 

دیر ژر ان شاءالله.....

 

 

SOON INSHALLAH...

دانلود فایل
متن صفحه دانلود فایل

 

 

 

 

برای دانلود فایل روی دکمه دانلود کلیک کنید

 

1- برای دانلود کتاب سوالات و جوابات اصلاحات اداری و خدمات ملکی  بروی فایل 1 کلیک کنید.

اخبار
متن صفحه اخبار سایت

 

 

 

 

عمليات انساندوستانه همه جانبه در يمن، بهبود وضعيت انساني در يمن را از طريق تقديم كمك هاى انسان دوستانه مورد هدف قرار مى دهد. در عين حال، اين فعاليت ها براى توانايى بخشيدن به زير بناهاى اين دولت از قبيل بنادر و شاه راهها صورت مى گيرد، جهت افزايش انتقال كمك هاى انسانى و ورود انواع كالاهاى تجارى به دولت يمن شود. اين برنامه جهت پاسخگوئى به تمام نيازهاى ملت يمن در تمام نقاط اين كشور برنامه ريزى و مهندسى شده. 

و جهت اجراى اين هدف، عربستان سعودى و امارات متحده عربي مجموعا مبلغى به قيمت ١.٥ ميليار دولار جهت اجراى برنامه سازمان ملل تحت عنوان پاسخگوئي انسان دوستانه سال ٢٠١٨ در يمن تقديم خواهند كرد. اين اقدامات باعث آن مى شود كه كمك هاى انساندوستانه و الات پزشكي و كالاهاى تجارى وامور ديگر از قبيل سوخت و غذا به بهترين شكل وارد يمن و به دستان ملتش برسد. 

و همچنان اجراى اين برنامه توانايى يمن جهت افزايش قدرت پذيرايى هر چه بيشتر از واردات را مهيا مى كند، به طورى كه بتواند به جاى ١.١ مليون تن در هر ماه، به ١.٤ مليون تن و واردات كالاهاى نفتي از سطح ٢٥٠ هزار تن در ماه به ٥٠٠ هزار در ماه برسد، كه رقم اولى اوج واردات ماهيانه يمن از كالاهاى نفتى در سال ٢٠١٧ بود. 

عمليات انساندوستانه همه جانبه در ابتدا نيازهاى انساني ملت يمن را شناسايى و سپس تلاش مى كند كه آن ها را برطرف كند. عربستان سعودى و كشورهاى عضو إئتلاف حامى دولت قانون از بزرگترين نقش آفرينان در ارسال كمك هاى انسان دوستانه و توسعه ى ارائه شده به يمن هستند، ودر اين عمليات تحالف حامى دولت قانون يمن به رهبرى عربستان سعودى تأكيد مى ورزد كه همه جانبه در كنار ملت يمن ايستاده و جهت از بين بردن نيازهاى انسانيش در حال عمل است. 

و جهت عمليات انساندوستانه همه جانبه در يمن، عربستان سعودى و امارات متحده ى عربى كمك هايى به مبلغ ١.٥ ميليارد دلار به سازمان هاى انسانى بين المللى تقديم كردند تا در راستاى حمايت از برنامه سازمان ملل جهت پاسخ گوئي به نيازهاى انساني سال ٢٠١٨ قرار بگيرد. 

و همچنان عمليات انساندوستانه شامل پروژهاى آماده سازى بنادر يمن جهت افزايش ظرفيت هر چه بيشتر اين بنادر براى ورود كالاها است. و در اين راستا ائتلاف اقدام به نصب چهار جرثقيل اضافى خواهد كرد كه خود ائتلاف آن ها را خريدارى كرده ( دو جرثقيل در بندر مخا و يكي در بندر عدن و يكى در بندر مكلا)، علاوه بر آن پروژهايى براى آماده سازى زيربناى اين بنادر وجود دارد كه عربستان سعودى مبلغى به قيمت يك ميليارد دولار در بانك مركزي اين كشور جهت حمايت اقتصاد يمن و ثبات نرخ ارز در اين كشور، واريز كرده است. و اين مبلغ به يك ميلياردى كه عربستان سعودي در سال ٢٠١٤ به كشور يمن واريز كرده اضافه مى شود.

و اما پل هوايى كه كشورهاى عضو ائتلاف و استان مأرب يمنى را به هم  ارتباط مى دهد شامل شش پرواز روزانه هواپيماهاى سي ١٣٠ خواهد بود و اين پل هوايى در خدمت سازمان هاى انسانى ديگر جهت فرستادن كمك هاى ضرورى و فورى قرار خواهد گرفت، و قرار است كه ائتلاف ١٧ گذرگاه عبور براى نقل كمك هاى انساني از راه زمينى در داخل يمن مهيا كند. و افتتاح گذرگاه الخضراء و الطوال مرزى بين عربستان سعودى ويمن باعث خواهد شد كه تمام كمك ها و كالاها به بيشترين مناطق پرجمعيت يمن همچون صعده و صنعاء و حجه و عمران برسد.

كما اينكه فردوگاه صنعاء براى هواپيماهاى كمك هاى انساندوستانه باز خواهد بود، و خود عربستان سعودي وامارات متحده عربى جهت عمليات هاى انساندوستانه با مبلغى بقيمت ١.٥ ميليارد دلار براى يمن شركت خواهند كرد. 

و كمك هاى ديگر شامل : توسعه ى بنادر يمن كه مبلغى به قيمت ٣٠ الى ٤٠ مليون دلار جهت افزايش ظرفيتشان تخصيص خواهد شد، و ائتلاف كه عربستان سعودى رهبرى آن را برعهده دارد مبلغى به قيمت ٢٠ الى ٣٠ ميليون دلار هر ساله جهت سهولت انتقال زمينى كمك هاى انساني و كالاهاى تجارى و بهبود زيربناى راه ها و جادها جهت تقليل مصروفات و مدت نقل تعيين خواهد كرد. و اين تلاش هاى كه ائتلاف به رهبرى عربستان در راستاى عمليات انساندوستانه همه جانبه انجام مى دهد باعث بالابرد توان يمن براى پذيرايي واردات تا سطح ١.٤ مليون طن در ماه به جاي ١.١ مليون تن در ماه در سال ٢٠١٧ مى انجامد و همچنين ٥٠٠ هزار تن سوخت در ماه و ٥٠٠ هزار تن غذا در ماه و كمك هاى پزشكى و چادر و ١١٧ هزار تن متر مواد غير خوراكي در ماه و ٢٤٥ هزار تن متر كالاهاى تجاري در ماه، باشد. 

      كما اينكه عمليات انساندوستانه همه جانبه در يمن شامل تأسيس پل هوايي كه از كشورهاى ائتلاف عربي شروع و به مأرب كه از ناحيه استراتژيك در منطقه مركز يمن قرار مى گيرد، منتهى ميشود، و اين پل هوايي شامل پروازهاى روزانه ى كه از طريق هواپيماهاى كالابر از طراز سي ١٣٠ كه حامل كمك هاى انساني مى باشد صورت مي گيرد. و اين پل هوايي در مقابل ديگر سازمان هاى بين المللى جهت رساندن كمك هاى انسانى و ضرورى باز خواهد بود. 

و فرودگاه صنعاء كه در روز ٢٣ نوامبر ٢٠١٧ دوباره بازگشايي شد، پروازهاى كمك هاى انسانى ضروري و فورى را دريافت خواهد كرد، كه مى توان از طريق اين فرودگاه چيزى نزديك به ١٠ هزار تن متر در ماه از كمك هاى انسانى را به مردم يمن رساند. 

 و همچنان عمليات انساندوستانه همه جانبه در يمن شامل كمك هاى زمينى خواهد بود كه از طريق تهيئه ى گذرگاه هاى امن جهت عبور به مناطق پرجمعيت در داخل يمن كه نياز فراوانى به اين كمك ها دارند، را  مد نظر دارد. و ائتلاف به رهبرى عربستان، ١٧ گذرگاه امن را ايجاد خواهد كرد كه از شش نقاط شروع مى شوند بدان جهت كه عمليات رساندن كمك ها به داخل يمن آسان شود. و اين راه ها به ليست راه هاى كه ممنوع است مورد هدف نظامى قرار بگيرند اضافه خواهند شد، كه خود اين ليست شامل ٤٠ هزار نقطه استثنائى است كه نبايد مورد هدف قرار بگيرند. 

 نقاط مبدأ راه هاى عبور عبارتند از: الخضراء و الطوال و الحديدة و المخا و عدن و مأرب هستند و از اين شهرها راه هاى امن عبور كرده و به مناطق بعدى مى رسند، كه اين مناطق نيز صعده كه داراى جمعيتى يك ميليوني و حجه كه داراى جمعيت دو ميليوني وعمران با جمعيت يك ميليونى مى باشند. 

 و همچنين عمليات شامل كمك هاى دريايي مى باشد كه در بندر الحديده چهار جرثقيل نصب و تركيب شد كه اين چهار جرثقيل را سازمان غذاي بين المللى سازمان ملل با همكارى آژانس توسعه بين المللى امريكا در ژانويه ٢٠١٨ خريدارى كرده، ودر بندر عدن در كوتاه مدت آينده چند سوله جهت توانايي ابناردارى حموله هاى زيادترى از سوخت باشد تأسيس و تركيب خواهد شد، و در بلند مدت پالايشگاه عدن جهت پالايش نفت وارداتى و پالايش زيادتر نفت خام بازسازى خواهد شد. و همچنين بازسازى ها زيربنايى شامل نصب يك جرثقيل اضافي خواهد بود. و هزينه توسعه بندر عدن ١٧ الى ٣٠ ميليون دلار خواهد بود.    

و با وجود اين تجهيزات فراوان، بندر عدن خواهد توانست كه كانتيرهاى غذا (با وزن ٥٨ هزار تن در ماه )و حموله هاى غذا (با وزن ٦٦ هزار تن در ماه) و كمك هاى انساني ازقبيل خوراكى وپوشاكى (به وزن ٥٨ هزار تن در ماه) و سوخت (به وزن ٤٠٥ هزار تن در ماه )كه توسعه بيشترى از قدرت كنونى كه بالغ بر ٣١٠ هزار تن مى باشد، راخواهان است،  و كانتيرهاى نيازهاى پزشكى (به وزن ٣ هزار تن  در ماه)و كانتيرهاى كالاهاى تجارى (به وزن ٣٧ هزار تن در ماه) و كانتيرهاى سنگين و بزرگ (به وزن ٨٩ هزار تن در ماه) را پذيرا باشد.

و روستاى نشطون در استان مهره در يمن به طور اساسى خود پذيراي حموله هاى غذائى سنگين ( ٢٠٠٠ هزار تن در ماه) و سوخت (٤٠٠٠ تن در ماه) و خدمات ديگر خواهد بود، و همچنين در تهيه نيازها براى شرق كشور يمن كمك خواهد كرد. 

 و ضبه خود نيز بطور اساسي پذيراى (٤٠٠٠ هزار تن در ماه) سوخت براى قسمت شرقي يمن خواهد بود، و بندر جازان در دسترس خواهد بود تا چنانچه نياز به تجهيزات اضافى و ضرورى مي باشد، كه قدرت گنجايش اين بندر ٥ مليون تن در ماه مى باشد كه ٣ ميليون تن در ماه در سال ٢٠١٦مورد استخدام قرار گرفت، و بر اين اساس بندرگاه جازان به زودى مهيا خواهد شد تا بتواند پذيراى بارهاى تجارى و ارسال آنها به طور سريع به مناطق شمالي كشور يمن باشد. 

و عربستان سعودى خود اقدام به خريدارى يك جرثقيل متحرك خواهد كرد وآن را در بندر المكلا جهت قوت بخشيدن به تجهيزات بندر براى پذيرايي بارها نصب خواهد كرد و اين بندر به طور اساسى جهت استقبال حموله هاى غذائي بزرگ و سوخت و ديگر حموله هاى سنگين از قبيل كالاهاى تجاري مورد استخدام قرار خواهد گرفت و از اين بندر به مناطق شرقي و شمالي يمن علاوه بر صنعاء و الحديده فرستاده خواهد شد، در حالى كه يك مساحت بزرگ جهت انبار در بندر مخا در حال تأسيس است ( به قيمت ٣.٣ ميليون دلار) كه براى آن ژنريتورهاى بندري ( به قيمت ٧٠ هزار دلار) تهيه خواهد شد و علاوه بر نصب جرثقيل هاى متحرك ( به قيمت ١.٢ مليون ددلار). كه همه باعث مى شود تا بندر مخا قدرت پذيرايى كميتى از بارها تا وزن ٣٦ هزار تن در ماه از سوخت و كالاهاى تجارى اساسي و بارهاى سنگين غذائي را داشته باشد. 

تماس
تصویر بالای صفحه تماس - 940 *300
متن صفحه تماس

 

شماره تماس:

93777680911+

 

ایمل آدرس:

himayat.huq@gmail.com

 

 

 

Youtube

نقشه گوگل
نقشه گوگل
Kabul, Afghanistan
field_20180304145844_lat
34.5567829
field_20180304145844_lng
69.20853260000001